Vrouwen vaker dood kanker & hart- en vaatziekten

Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /var/www/vhosts/denkraam.info/httpdocs/blog/wp-content/themes/skacero-lite/template-parts/content-single.php on line 42

Wat gezondheid betreft gaan vrouwen er flink op achteruit. Vrouwen gaan voor het eerst vaker dood door kanker dan hart-en vaatziekten. Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onderzocht. Vanaf 2016 stierven vrouwen vaker aan kanker dan aan hart-en vaatziekten. Van de 149.000 inwoners van Nederland die in 2016 overleden, stierf 30% procent aan kanker en 26% aan hart-en vaatzieken.

 

Er stierven toen 20.700 vrouwen aan kanker en 20.500 aan hart-en vaatziekten. Longkanker is meestal de boosdoener. De oorzaak van longkankersterfte is roken. Tegenwoordig zijn er juist steeds minder mannen die roken. Dit komt omdat fitness en een gezonde leefstijl ook een soort trend is geworden en het bewijs dat het werkt is overal te zien. Sportscholen zitten vaker vol met mannelijke sporters. De opkomst van vrouwelijke sporters is jaarlijks veel minder.

Kanker en hart-en vaatziektes zijn door fitnessen ook flink afgenomen. De daling is vooral bij mannen opgetreden. Bij vrouwen is de daling minder, vooral door de toename van longkankersterfte, die samenhangt met het rookgedrag van enkele decennia geleden.

Steeds meer vrouwen zijn de afgelopen jaren gaan roken en dat ook nog op een zeer jonge leeftijd. Daarnaast wordt er ook flink ongezond gegeten en doen vrouwen tegenwoordig minder of helemaal niet aan sport of bewegen. Dit komt door dat (meestal jonge) vrouwen vaker op de bank hangen en zich bezig houden met social media of Netflix. Ook pakken ze sneller de auto of reizen ze met openbaar vervoer. Een stevige wandeling, harde training of de fiets pakken zit er niet in. Slechts een klein percentage eet gezond en beweegt voldoende.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *