Voordelig shoppen stopt armoede

Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /var/www/vhosts/denkraam.info/httpdocs/blog/wp-content/themes/skacero-lite/template-parts/content-single.php on line 42

Zit je heel krap met je inkomen en je uitgaven? Vermijd je je sociale netwerk, omdat je al die leuke gezamelijke uitjes niet kan betalen? Leef je de laatste tijd ongezond omdat dat goedkoper is? Ben je ook nog onzeker over je uiterlijk en is gezonder leven veels te duur? Dan is het nu tijd om dat knopje in je hoofd om te schakelen! Deze problemen kun je oplossen door voordelig te schoppen!

 

 

Stop armoede met shoppen

Armoede komt steeds meer voor in Nederland. Het aantal mensen dat maandelijks te weinig geld overhoudt om van te leven neemt steeds meer toe. Armoede is enerzijds een persoonlijk gevoel, en anderzijds een in geld uit te drukken begrip. Gezinnen met 2 kinderen die minder dan 1920 euro netto per maand te besteden hebben, leven onder de armoedegrens oftewel leven in armoede. Voor een éénoudergezin met twee kinderen ligt die grens op 1540 euro netto per maand. Veel van deze gezinnen halen hun voedsel bij de voedselbank. Maar ook de voedselbank raakt steeds meer in een crisis: er komen meer mensen voor voedsel en kleding aankloppen dan dat er binnenkomt. Mensen zijn ook snel geneigd om vaker ongezond te eten. Naast het feit dat mensen zichzelf voorzien van de eerste levensbehoeften (schoon drinkwater, gezond voedsel, huisvesting, gezondheidszorg en kleding) krijgen we ook te maken met allerlei kosten zoals: huur, belasting, ziekenfonds, internet/telefoon abonnement, water/gas/electriciteit, fitness abonnement enz.

Armoede onstaat meestal door de slechte economie, bezuinigingen en omdat er te weinig wordt geinvesteerd in vaste banen. Ook kinderen en jongeren krijgen steeds vaker te maken met armoede, omdat hun ouders de maandelijkse rekeningen niet meer kunnen betalen. Kinderen en jongeren die in armoede leven zitten vaak niet bij een (sport)vereniging en kunnen geen verjaardagsfeestje geven of vaak uitgaan. Veel volwassen mensen trekken zich terug in de maatschappij en binnen hun sociale kringen vanwege hun financiele problemen. Ze kunnen minder vaak op stap gaan en uiteten met hun vrienden of gezamelijk sporten, omdat ze bijvoorbeeld de sportschool abonnement niet kunnen betalen. Vele schamen zich voor hun uiterlijk, omdat ze in slechte kleding rondlopen en geen representatieve kleding kunnen aanschaffen. Dit soort kleine dingen worden langzaam een heel groot probleem en voor je het weet staat de fase van depressie weer voor de deur…

Overleven is de eerste fase waar mensen in terechtkomen. De meeste mensen in de bijstand zullen dit waarschijnelijk wel herkennen. Je hebt een voorlopige inkomen en het is niet erg veel, maar je weet je in ieder geval te redden. Je betaalt je rekeningen en je kan eten en drinken aanschaffen zolang het maar zo goedkoop mogelijk is. Maar is dit wel voldoende? Nee en ja. Natuurlijk heb je meer nodig dan alleen eten en drinken. Je hebt bijna voor elke seizoen in Nederland geschikte kleding nodig zolang het maar niet te duur is. Voordelig shoppen is dus de tweede fase om te overleven.

 

Kom op mensen!  Lekker voordelig shoppen kan echt wel!

Met een lage budget is het best mogelijk om “normale” boodschappen te doen en andere noodzakelijke dingen aan te schaffen. Je moet alleen wel weten waar. Eén van de beste supermarkten waar je je boodschappen kan doen is toch de Aldi. Brood, melk, eieren, broodbeleg, vis en vlees, groente en fruit is hier redelijk goedkoop. Aldi verkoopt weinig “bekende” merken. Vandaar dat je hier heel voordelig je boodschappen kan doen. Een andere alternatief is de markt. Van voedsel tot kleding voor een lage prijs. Maar ben je echt opzoek naar modieuze betaalbare kleding, dan kan je het beste shoppen bij Primark. Deze kledingwinkel voor dames en heren heeft voor elke gelegenheid wel een geschikte outfit klaarliggen. Ook zijn kleding en schoenen hier zo spotgoedkoop dat je in één dag de inhoud van je garderobe kan vervangen door representatieve en modieuze kleding. Voor de sportieve mensen onder ons is er ook goed nieuws! Diverse soorten sportoutfits en sportschoenen zijn ook voor een lage prijs verkrijgbaar bij de Primark.

Wat sporten betreft kan je soms via je ziekenfonds korting krijgen bij bepaalde fitnessclubs en bij BasicFit train je je helemaal fit en sterk vanaf € 18 per maand. Gezonder leven wordt op deze manier dus toch iets makkelijker. Zo kan je bijvoorbeeld bij de Action supplementen en sportartikelen voor een zeer lage prijs kopen. Van proteine shakes tot losse gewichten. Voordelig shoppen kan dus echt! Geen zorgen en geen schaamte meer. Soms is het roeien met de riemen die je hebt en soms kan alles op een makkelijkere manier.

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *