Over Denkraam

slider_img_04Denkraam Actueel is een interactief online magazine ‘voor en door cliënten en betrokkenen’.
Met name de cliënten van de geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke opvang en verslavingszorg, en/of de kring daaromheen van partners, familie, vrienden hulpverleners en/of andere belangstellenden.

Cliëntenperspectief
Centraal bij Denkraam Actueel staat het cliëntenperspectief. De schrijvers, fotografen  en correspondenten zijn zelf ervaringsdeskundig en een aantal schrijven over hun eigen ervaringen met de hulpverlening. Aankondigingen, sociale en ziekte wetgeving, gedichten, recensies,  maar ook over wat hen verder bezighoudt, zoals nieuws, recepten, films, natuur, enz. Er wordt ook aandacht besteed aan bijeenkomsten en actuele thema’s.

Ontstaan 
DSCF03231Denkraam ontstond vanuit het Platform Cliëntenraden Rijnmond en wordt nu gefaciliteerd door de afdeling Basisberaad van Zorgbelang Zuid-Holland. De redactie bestaat uit een tiental betrokken vrijwilligers en een dito hoofdredacteur. Denkraam wordt al uitgegeven sinds 2002: eerst als papieren tijdschrift, nu volledig digitaal, met deze website, op Facebook en Twitter   Op 15 september verscheen het vijftigste nummer van Denkraam. Dit jubileumnummer werd op feestelijke wijze uitgereikt aan wethouder sociale zaken Marco Florijn, in aanwezigheid van (ex-)cliënten uit de ggz, maatschappelijke opvang en verslavingszorg, vertegenwoordigers van cliëntenraden en direct betrokken organisaties uit de regio Rijnmond.

Deze website
De website denkraam.info is een site vol nieuws, achtergrondartikelen, ervaringsverhalen, gedichten en foto’s. Regelmatig wordt hier door de redactie en correspondenten artikelen geplaatst. Natuurlijk is het mogelijk om op de artikelen te reageren.