kerst of crisis

Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /var/www/vhosts/denkraam.info/httpdocs/blog/wp-content/themes/skacero-lite/template-parts/content-single.php on line 42

Met een flink pak vers gevallen sneeuw nog in het hoofd, maken we ons langzaam op voor de kerstdagen. Vele boodschappenlijstjes zijn gemaakt en stapels geschreven en te versturen kaarten liggen klaar. Het is zijn twee feestdagen waar veel mensen zich op verheugen. De gezelligheid en het samenzijn met familie en vrienden, het warm aangeklede huis met kerstboom en kaarsen. Toch is dit bij lang niet iedereen het geval…

Een lege plek aan tafel, kan zorgen voor een vol hoofd. 

Juist de laatste dagen van het jaar, kunnen voor velen een hele opgave zijn. Het gevoel van eenzaamheid steekt dubbel en dwars de kop op. Sommige ‘gewone’ activiteiten of diensten liggen tijdelijk stil. De televisiereclame staat bol van perfectionisme, familiegevoel en goedgevulde kamers met lachende mensen. Voor hen waar de werkelijkheid een andere is, kan dit als confronterend overkomen. Een gebrek aan geld of sociale contacten lijkt ineens meer aan de oppervlakte te liggen. Het gemis van dierbaren die er niet meer zijn, kan als groter worden ervaren dan in het alledaagse leven. Een lege plek aan tafel, kan zorgen voor een vol hoofd.

Gedachten kunnen uitgroeien tot wanhoop en crisis.

Cliënten van de geestelijke gezondheidszorg kunnen onzeker en angstig raken. Dit door het besef dat hun behandelaars slecht of helemaal niet te bereiken zijn rond of tijdens de feestdagen. Ze kunnen zich vergeten voelen en meer op zichzelf aangewezen dan ooit. De gedachten die hierdoor komen bovendrijven, kunnen uitgroeien tot wanhoop en crisis. In deze en andere nijpende situaties, is het fijn of noodzaak om ergens terecht te kunnen. Goed dus om de mogelijkheden op een rij te zetten.

Verschillende ‘hulplijnen’

Er zijn verschillende ‘hulplijnen’ waar mensen dag en nacht terecht kunnen. Zo is er Sensoor, waar je 24 uur per dag terecht kan bij voor een gesprek van mens tot mens: 0900-0767 (5 cent p/m) of gratis via een lokaal telefoonnummer, chat en mail. Het kan gaan over verdriet, psychische klachten, verlies, zorgen of eenzaamheid. Of iets anders. De vrijwilligers van Sensoor hebben tijd en aandacht voor jouw verhaal. Ze luisteren, denken met je mee, staan even naast je. Anoniem. Je kunt je hart luchten.

Via de website van Het luisterend Oog kun je (anoniem) chatten met vrijwilligers van Sensoor. Zij zijn maandag t/m zaterdag van 14.00 uur tot 23.00 uur & zondag van 11.00 tot 23.00 uur online.

Korrelatie is een landelijke organisatie die anoniem en professioneel psychische en psychosociale hulp biedt. Per telefoon: 0900-1450 (15 cent p/m) en chat op maandag t/m vrijdag van 9 tot 17.30 uur.

Zorg je voor een ander en wil je je verhaal kwijt of heb je vragen? De Mezzo Mantelzorglijn is elke werkdag van 9.00 tot 16.00 uur bereikbaar op 0900 – 2020496 (10 cent p/m).

De Zilverlijn is een gratis belservice van het Nationaal Ouderenfonds voor ouderen, die behoefte hebben aan een praatje of een gezellig gesprek . Als je je aanmeldt, word je regelmatig gebeld door een vrijwilliger van het Ouderenfonds. Meld je hier aan.

De NPV houdt maandag t/m donderdag van 9.00 tot 16.30 uur spreekuur op telefoonnummer 0318 – 54 78 88. Voor als je wilt spreken met een organisatie met een christelijk karakter.

Ben je jonger dan 18 jaar, dan past de Kindertelefoon misschien goed bij je: 0800-0432 (gratis). Op de website kun je ook chatten of op het forum gaan.

Ook patiëntenverenigingen hebben eigen hulplijnen. Je vindt informatie op de website van de betreffende patiëntenvereniging.

Praten over verlies of zelfmoord

Als je een dierbare verloren hebt en behoefte hebt om daar met iemand over te praten, kun je (anoniem) chatten met een deskundige vrijwilliger van Praten over verlies. Dagelijks van 16.00 tot 22.00 uur.

Voor een gesprek romdom zelfmoord kunt je dag en nacht bellen met 113 op  telefoonnummer 0900-0113. Je gesprek is anoniem en vertrouwelijk. Omdat de telefoon erg drukbezet is, proberen ze per gesprek een maximum van een half uur aan te houden. De chat is (onder voorbehoud van voldoende vrijwilligers) 24/7 bereikbaar via 113.nl

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *