In memoriam: Raymond van Dijk

Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /var/www/vhosts/denkraam.info/httpdocs/blog/wp-content/themes/skacero-lite/template-parts/content-single.php on line 42

Vorige week overleed Raymond van Dijk. Een vertrouwd gezicht in de wereld van de GGZ en het sociaal maatschappelijke in Rotterdam en Schiedam. Hij nam hierin een bijzondere plaats in, strijdbaar en alom aanwezig. Van 2007 tot en met 2012 was hij betrokken bij Basisberaad Rotterdam. De onaflatende stroom energie vormde de basis voor zijn vereniging Belevingswereld, bedoeld voor de positionering van krachtige mensen in een kwetsbare positie. Raymond was juist voor deze doelgroep de ideale en natuurlijke roerganger.

Een uniek talent dat vooral tot uiting kwam bij wellicht zijn meest memorabele initiatief; het meerdere malen georganiseerde evenement ‘Voetbal als medicijn’. Veel oud-deelnemers zullen hier met warme gevoelens aan terugdenken. Juist zij, die door de samenleving zo vaak als tweederangsburgers worden gezien, stonden tijdens deze dagen centraal en op nummer 1.

Vaak energiek gedreven en op de voorgrond, soms voor langere perioden in de schaduw van zijn eigen kwetsbaarheid. Raymond van Dijk zal erg worden gemist. Juist bij die sociaal maatschappelijke gelegenheden en op de plekken waar zijn aanwezigheid zo vanzelfsprekend was…

2 Comments

  1. Pas gisteravond hoorden wij het verdrietige bericht dat Raymond is overleden. De laatste jaren hadden wij geen contact, maar in de periode dat Stef van Veen meedeed aan Denkraam en daarna in MAC-Brandersstad in Schiedam heeft Raymond inderdaad een onuitwisbare indruk gemaakt: zeer gedreven, maar soms ook heel moeilijk in de omgang. Hij heeft een aantal keren Voetbal als medicijn heel goed georganiseerd en daarmee had hij, zeker voor de mensen die eraan meededen, veel succes.
    Heel verdrietig dat hij niet meer tegen het leven op kon.
    We bedanken Marianne dat ze ons op de hoogte heeft gesteld van zijn overlijden.
    We wensen iedereen sterkte die met hem begaan was.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *