Hete thee en drie klontjes suiker

Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /var/www/vhosts/denkraam.info/httpdocs/blog/wp-content/themes/skacero-lite/template-parts/content-single.php on line 42

Onlangs verscheen het boek “Hete thee en drie klontjes suiker”. Schrijfster Netty Dijkstra-Geuze vertelt hierin een zeer indrukwekkend, persoonlijk verhaal.  Zij zorgde 6 jaar intensief voor haar twee fantastische zoons met autisme. Tot er een dag aanbreekt dat alles haar letterlijk teveel wordt. Ze krijgt meerdere keren een burn-out en vervolgens overkomt haar een ernstige psychotische depressie…

Waandenkbeelden nemen de regie van haar leven over. Zo drinkt zij alleen nog hete thee en onthoudt zij zich een periode van vast voedsel, omdat ze meent dat er een aanslag op haar leven gepleegd zal worden. Voor behandeling moest zij opgenomen worden binnen de GGZ. De lezer krijgt door het lezen van dit bijzondere boek een beeld van hoeveel impact zware zorgtaken, depressies en autisme binnen het gezin kunnen hebben. Naast het persoonlijke ervaringsverhaal, zijn er in het boek ook een aantal gedichten opgenomen.

Netty Dijkstra-Geuze is schrijfster, musicus, agoog, ervaringsdeskundige en mantelzorger. Netty is getrouwd met Bram en samen hebben zij twee zoons (9, 7 jaar beide ASS) en een dochter (3).

In het dagelijkse leven is Netty welzijnscoach in een verpleeghuis waar zij psychogeriatrische ouderen begeleidt, o.a. dagbesteding voor hen coördineert, mantelzorgers ondersteunt en vrijwilligers coacht. Daarnaast verbindt zij informele met formele zorg door middel van familieparticipatie. Zij heeft ruime ervaring met dementerende ouderen door haar werk als activiteitenbegeleider in verpleeghuizen. Daar richtte zij haar eigen zangkoor op laat zij en oud en jong genieten van zang en muziek.

Bron: nettyschrijft.nl, gezien nov 2017

 

 

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *