Festival BelevingsWereld

Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /var/www/vhosts/denkraam.info/httpdocs/blog/wp-content/themes/skacero-lite/template-parts/content-single.php on line 42

Zaterdag  9 september, zal in het centrum van Rotterdam  het festival BelevingsWereld plaats vinden. Een bijzondere dag welke zal bestaan uit verschillende onderdelen. Zo zijn er diverse  activiteiten vanuit SPACE4U Rotterdam, KunstZinnig Rotterdam en MadPride Rotterdam.  Hierbij valt onder andere te denken aan muzikale optredens, lekker eten,kunst, theater,  film, discussie en dialoog. Dit alles omlijst door het evenement “Voetbal als Medicijn 2017”, een initiatief  georganiseerd vanuit vereniging BelevingsWereld.

Voetballen, muziek en kunst

Zo’n tien voetbalteams zullen aantreden, welke in de basis bestaan uit mensen die te maken hebben met psychische problemen,verslavingsproblemen en/of dak- en thuisloosheid, en worden aangevuld met elk twee gastspelers. Deze gastspelers zijn mensen die niet direct zelf bekend zijn met het thema voor de dag en wonen bijvoorbeeld in de buurt van de locatie van het evenement, studeren of ondernemen er. Of zijn politiek actief of oud-profvoetballer. Daarnaast wordt sport en bewegen als middel gepromoot voor de moeilijke momenten. De manier waarop? Door het organiseren van een voetbaltoernooi, waarbij ook ruim aandacht is voor muziek en kunst. In de vijf edities die er tussen 2010 en 2014 van Voetbal als Medicijn zijn geweest is er reeds meegevoetbald door een aantal Rotterdamse gemeenteraadsleden. Door Tweede Kamer-lid Jasper van Dijk en door bekend straatvoetballer Soufiane Touzani. De wisselbeker van het toernooi heet sinds 2013 de Hans Visser-bokaal, als eerbetoon aan dominee Hans Visser voor hetgeen hij voor de mensen betekend heeft.

Vereniging BelevingsWereld staat voor krachtige mensen in een kwetsbare positie en biedt mensen een podium om zich te laten horen, zien en voelen aan de Rotterdamse samenleving. BelevingsWereld stelt zich ten doel initiatieven van deelnemers te ondersteunen om zo geestelijke gezondheid, talenten, inspiratie, verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid te bevorderen. Hierbij werken zij samen met verschillende organisaties. In het bijzonder met Stichting Parkbank Media en Stichting Image Productions. Om dit te onderstrepen hielden zij afgelopen zaterdag 26 augustus een gezamenlijke presentatie. Dit met het motto “Springen doe je samen”

Het festival BelevingsWereld bezoeken?

Iedereen is zaterdag 9 september hartelijk welkom op het Rotterdamse Henegouwerplein, van 12.00u tot 18.00u. Deelname is gratis.

Bron: vereniging Belevingswereld

1 Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *