conferentie Crazywise

Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /var/www/vhosts/denkraam.info/httpdocs/blog/wp-content/themes/skacero-lite/template-parts/content-single.php on line 42

Onder het motto “De transformerende kracht van het buitengewone”, zal aankomende 3 november de vierde conferentie Crazywise plaatsvinden. Dit op een unieke locatie te Amsterdam: ’t Kromhoutmuseum, een museum met oude stoom- en andere machines en met een grote sfeervolle zaal. In de ochtend zullen er drie sprekers zijn, die ieder op hun eigen manier licht zullen werpen op de transformatiekracht van psychosen.  Eén van hen is Will Hall, therapeut en voortrekker op het gebied van psychose en ervaringsdeskundigheid in de Verenigde Staten. Ook zal er met Joliet Smeets, arts en Ayahuasca trainer,  gekeken worden naar de overlap met ervaringen die mensen opdoen met psychedelische middelen zoals Ayahuasca, en tenslotte naar de mogelijkheid voor herstel die we kunnen vinden in de psychose zelf. Als derde invalshoek zal Stijn van Heule, professor in de psychologie en criticus van de DSM V, spreken over de betekenisgeving van psychose vanuit het psychoanalytische referentiekader bezien.

In de middag is er Open Space. Iedereen kan dan zelf een onderwerp aandragen en een groep starten, waarop anderen zich kunnen inschrijven die graag mee willen delen over het thema dat bezoekers zelf aanbieden. Daarnaast zullen er een aantal Crazywise ambassadeurs rondlopen die mogelijk zelf ook een groep zullen aanbieden met een te bespreken thema. Zo zal Sean Blackwell aanwezig zijn, die komt vertellen over zijn ervaringen met de Bipolar Retreat die hij al een aantal jaren leidt en Clara Koek, psychotherapeute en ervaringsdeskundige met psychose. Ter plekke kunnen deelnemers dus besluiten om zelf een groep te starten, of je bij anderen aan te sluiten. De dag zal omlijst worden met de kunst van artiest Marek van Viakunst uit Rotterdam. Daarnaast zal er live impressie kunst gemaakt worden door Rotterdamse kunstenaar Ko de Kok.

In de avond is er voor het eerst een Afterparty! Na 5 uur kan er worden deelgenomen aan de “Crazy after Wise” party in de Brouwerij, een paar blokken verderop van het museum. Er wordt een vegetarische maaltijd aangeboden en Lester David, van muziekduo Lester & Niki, zal met zijn transcendentale  muziek en performance invulling geven aan de avond. Zoals ook de afgelopen jaren, hoopt de organisatie weer op een dag vol positieve energie. Aan deelname zijn kosten verbonden: voor professionals is dit een investering van  120 euro,  voor ervaringsdeskundigen en studenten   55 euro. Wie wil deelnemen aan de Crazy after Wise Afterparty, zal hier nog 25 euro extra betalen. Via de website www.crazywise.nl  is het programma, adres en de mogelijkheid in te schrijven te vinden.

Bron: Crazywise

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *