Begeleid wonen op de Blink

Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /var/www/vhosts/denkraam.info/httpdocs/blog/wp-content/themes/skacero-lite/template-parts/content-single.php on line 42

Eindelijk ben ik over geplaatst naar de blink, dat is een begeleide woonvorm, voor mensen met een forensische achtergrond. Ik heb een klein kamertje op de eerste etage, kamer 1.We zitten met 10 man in het huis, het is een oud heren huis op de bergweg. Er is 24 uur per dag 2 man personeel aanwezig, die erop toeziet dat je de regels naleeft, zoals blazen bij terugkeer en 2keer per week uds in levert, blazen is voor drank en uds is een potje met urine daar kunnen ze in zien of je geen drugs gebruikt hebt of andere middelen. Op woensdags hebben we groepsvergadering, dan worden corvee en kook dagen besproken, en hoe het met de groep gaat. Mijn taak is de tuin onderhouden, en ik kook op vrijdags voor de hele groep dat is 12 man inclusief de begeleiders. Op maandag hebben we kamer controle, dan komen ze je kamer controleren of het geen troep is. Ik zit samen met nog 1 andere jongen op de eerste etage, ik heb een ruime douche met wc, het spreekt voor zich dat je die altijd netjes achter laat na gebruik.

Klachten

Omdat ik aangegeven heb in de groep dat ik lid ben van de cliëntenraad en de groep graag wil voorzitten, kreeg ik al snel klachten dat de temperatuur in de kamers als de zon schijnt nogal kon oplopen, nou denk je dan doe je de ramen toch even open, maar in ons geval kan dat niet ,want vanuit het ministerie is besloten dat de ramen op slot moesten, omdat er ook tbs’ers wonen. In dat geval zou je denken dat er dan een goed werkende airco in de kamer aanwezig is, dat is niet het geval. Dus werk aan de winkel. Ik heb alle klachten opgenomen en ben daarmee naar de cliëntenraad gegaan en die is daarmee aan de slag gegaan. Ondertussen kregen we voor een tijdelijke oplossing een ventilatie, die verplaatst alleen de warmte, maar alles beter dan niets. Ze zijn op dit moment aan het uittesten wat voor apparaat geschikt is voor onze kamer word vervolgd. Ondanks dat er nog steeds niet veel veranderd is ,kreeg ik wel van de groep complimenten dat ik er werk van gemaakt heb, dat voelt goed.

Geen fouten

Ik ben ook 2 dagen in de week werkzaam bij denkraam, op maandag en woensdag. Op maandag schrijf ik mijn artikel, en op woensdag woon ik de vergadering bij, voor mij is het allemaal heel leerzaam. Ik ga op dinsdag naar het fact team, dat is een team die mij ondersteun bij mijn behandeling bijvoorbeeld bij de verwerking van het verlies van mijn honden, het zoeken naar een passende dagbesteding . Het team bestaat uit een psychiater psycholoog en hulpverleners. Dan heb ik ook nog eens om de week een afspraak met de reclassering , die mij ook nog eens begeleid. Ik kan eigenlijk geen fouten maken want dan word ik teruggestuurd naar de fpa, en dat wil ik niet. Met de jongens op de blink kan ik het goed vinden, gelukkig want je weet niet wat voor jongens je om je heen krijgt. Je moet ook iedere week een verlof lijst invullen , wat voor afspraken je voor de aankomende week heb, wanneer je met sociaal verlof gaat, in mijn geval is dat ik dan in het weekend een paar uur met mij ouders weg mag, of recreatief verlof dan mag je boodschappen doen of naar de sportschool, werk verlof , wanneer ik naar mijn werk ga enz. Dat moet dan goed gekeurd worden. In mijn geval vind ik het allemaal vrij heftig, maar dat ik de weg ga bewandelen wat hun van mij verwachten, dat is vrijwel zeker want veel keus heb je niet. Ik moet er nog aan wennen , en denk altijd maar, ze bedoelen het allemaal goed. Einde

Charles

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *